Kunstvervoer

Vervoeren van kunstwerken

Het vervoeren van kunstwerken vergt extra expertise en zorgvuldigheid. Wij rijden wekelijks mooie werken tussen Parijs, Antwerpen en Amsterdam voor verschillende art galleries.

Veilig vervoer

De werken dienen altijd verpakt te worden in bubbelfolie. Wij zorgen voor schone verhuisdekens. Wij combineren normaal gesproken al geen zendingen maar met kunst al helemaal niet. De koerier heeft dus zijn of haar complete focus op de zending. Verder plannen wij koeriersritten met kunstwerken extra ruim in zodat er nooit overhaast taken worden uitgevoerd.

Maatwerk maar dan ruimer

Wij zetten bij kunstwerken altijd een te ruim voertuig in. Vooral bij meerdere schilderijen en meerdere kunstwerken moet er ruim voldoende ruimte zijn om de werken netjes te kunnen plaatsten zonder dat de werken te dicht op elkaar komen te staan.

Kunstwerken van Anton Pieck vervoeren
Vervoer van mooie kunstwerken van Anton Pieck vanaf de Efteling naar het Anton Pieck Museum.

Extra beveiliging

Indien gewenst, kunnen wij met 2 of zelfs meer dan 2 chauffeurs uw zending vervoeren. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Het gaat altijd goed

Inmiddels vervoeren wij voor een aantal art galleries behoorlijk wat werken en dit gaat altijd goed. De chauffeur neemt ruim de tijd en vertrekt pas wanneer hij of zij absoluut zeker weet dat er 0% risico is.

Verzekering van de goederen

Let op! Een transportverzekering dekt tot slechts 400 euro bij schade. Dit wil zeggen dat wanneer het een waardevol werk betreft, u een aparte verzekering voor 1 dag kunt afsluiten. Dit kan bij de meeste grote verzekeringsmaatschappijen. Omdat wij niet de eigenaar van de zending zijn, kunnen wij dit helaas niet voor u doen.

Het zijn de kleine dingen die het verschil maken

Bij het vervoeren van mooie stukken op een langere afstand zijn het de kleine dingen die het verschil maken. Een voorbeeld van een rit die wij kort geleden hebben mogen uitvoeren: bij een rit vanuit Parijs naar Nuenen, tankt de chauffeur net voor Parijs de auto weer vol, vervolgens word het kunstwerk in Parijs in ontvangst genomen en kan de chauffeur zonder te moeten tanken direct naar Nuenen rijden. Een extra aandachtspunt was het lunchpakket van de chauffeur. Wij willen dat de chauffeur niet een tankstation binnenloopt om een broodje of wat drinken te gaan kopen, wij willen namelijk niet dat de chauffeur de wagen en zending een moment uit het oog verliest. Dit klinkt flauw maar wij willen elke vorm van risico uitsluiten.